Monthly Archives: septembrie 2012

Mănăstirea Cuşelăuca, sfinţită după renovare

Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove a oficiat, sâmbătă, slujba de sfinţire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Cuşelăuca. La serviciul divin a participat un sobor de ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Moldova, preoți și diaconi. La sărbătoare au fost prezenți sute de credincioşi.

Read More…

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din Cușelăuca

În dimineața zilei de ieri, 22 septembrie, dangătele de clopot de la Sfânta Mănăstire Cușelăuca au vestit venirea Întâistătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, care a fost întâmpinat de obștea monahală în frunte cu Maica Stareță Vera (Spinei) și numeroșii pelerini ai acestui istoric așezământ monahal.

În cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Mitropolit Vladimir a oferit câteva importante distincții bisericești, după cum urmează: Maica Stareță a fost avansată în treapta de Egumenă, primind dreptul de a purta Toiag, Prot. Petru Spinei, cleric al mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” a fost decorat cu dreptul de a purta Mitră, Egumenul Casian (Miurcu) a fost avansat în treapta de Arhimandrit, iar Prot. Mitr. Efim Moroșanu și Prot. Mitr. Grigorie Lăcustă, s-au învrednicit de dreptul de a sluji cu Ușile Împărătești deschise până la “Tatăl nostru”.

Citește mai departe…