Monthly Archives: mai 2013

Festival pascal, găzduit de mănăstirea Cușelăuca, r-nul Șoldănești

La 7 mai 2013 comunitatea mănăstirii Cușelăuca a găzduit Festivalul cîntecului pascal : “Cu gîndul la tine Doamne”, organizat de Comitetul Organizatoric al Consiliului Raional Șoldănești secția Cultură în conlucrare cu Protopopul de Șoldănești Preotul Vasile Rotari.  De această dată, sărbătoarea a adunat zeci de participanţi pe teritoriul mănăstirii Cuşelăuca printe care a fost  prezent și vicepreședintele raionului Șoldănești d-na Svetlana Rotundu.

Concurenţii au admirat împrejurimile, apoi şi-au etalat calităţile vocale, cântând diverse cîntece pascale, aduse din regiunea de unde provin. Adunate din negura vremilor, cântecele pascale au fost interpretate de 19 din cele peste 20 de colective artistice de maturi şi copii din    diferite localități ale raionului Șoldănești, invitate la sărbătoare.

Citește mai departe…

Festival pascal, găzduit de Mănăstirea Cușelăuca

În acest an, în premieră la Şoldăneşti, festivalul cântecului pascal s-a desfăşurat în afara centrului raional. De această dată, sărbătoarea a adunat zeci de participanţi pe teritoriul mănăstirii Cuşelăuca. Concurenţii au admirat împrejurimile, apoi şi-au etalat calităţile vocale, cântând diverse colinde pascale, aduse din regiunea de unde provin.

Read More…