Monthly Archives: iunie 2013

Sfânta Liturghie cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la trecerea la cele cerești a Fericitei Agafia de la Cușelăuca

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat astăzi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la una dintre cele mai emblematice așezăminte monahale din părțile noastre – Sfânta Mănăstire Cușelăuca cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” cu ocazia  împlinirii a 170 de ani de la trecerea la cele cerești a Fericitei Agafia de la Cușelăuca.

La serviciul divin oficiat de către Mitropolit și un numeros sobor preoțesc, au participat numeroși pelerini, veniți pentru a mulțumi Maicii Domnului pentru mijlocirea sa în fața Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a cere și mai departe binecuvântarea lui Dumnezeu.

Citește mai departe…

В Свято-Успенском монастыре, недалеко от села Кушеловка, молитвенно помянули послушницу Агафию

В молдавском Свято-Успенском монастыре, недалеко от села Кушеловка, молитвенно помянули послушницу Агафию, которая отошла ко Господу 170 лет назад. На ее могиле, по молитвам люди получали помощь и исцеления от разных недугов. Около 10 лет Молдавская митрополия собирает все необходимые материалы для причисления Агафии к лику местночтимых святых. Накануне праздника Святой Троицы, праздничную Литургию и заупокойную литию в монастыре совершил митрополит Киинёвский и всея Молдовы Владимир.

http://tv-soyuz.ru/

 

Comemorarea Fericitei Agafia

170 de ani au trecut de la trecerea la ceruri a fericitei Agafia, facatoare de minuni. Cu această ocazie, la cimitirul Mănăstirii Cușelăuca a fost înălțată o răstignire, sfințită de înalt prea sfințitul Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, împreună cu un sobor de preoți. Tot atunci, a fost sfințit și mormântul, unde se odihnește fericita Agafia.

Veniți de pretutindeni, oamenii au aprins lumânări și s-au rugat pentru sănătate, liniște și pace. La sfânta liturghie au pomenit-o atât pe fericita Agafia, cât și pe Monarhia Cicilia, pe fosta maică-stareță egumena Agnesia Izbaș. Anume dânsa a trudit mult la redeschiderea și consolidarea mănăstirii, după ce regimul comunist îi zăvorâse ușile.

Sursa: http://www.impulstv.com/