În data de 22 august 2013, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a convocat membrii Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinților în cadrul unei ședințe ordinare de lucru.

De această dată întrunirea a avut loc în deplasare, la mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”, Cușeleuca, din raionul Șoldănești, iar subiectul principal de pe ordinea de zi a fost continuarea studierii dosarului ascultătoarei AGAFIA, nevoitoarea acestei mănăstiri, propus spre examinare pentru a fi canonizată în rândul sfinților Moldovei.

În dimineața zilei Preasfinția Sa a oficiat o litie morțească la racla ascultătoarei AGAFIA, după care s-a deplasat și la mormântul ei, unde a discutat cu maicile și surorile mănăstirii care au relatat aspect din viața acestei ascultătoare.

Mai apoi membrii comisiei s-u retras pentru ședința de lucru, studiind minuțios materialele prezentate cu referire la viațaascultătoarei AGAFIA, incluse pânî acum în dosar.

Comisia a dispus definitivarea actelor necesare pentru ca raportul să fie posibil de a fi prezentat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Moldova, care va decide asupra includerii ascultătoarei AGAFIA în rândul Sfinților Moldovei.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Lasă un răspuns