La 7 mai 2013 comunitatea mănăstirii Cușelăuca a găzduit Festivalul cîntecului pascal : “Cu gîndul la tine Doamne”, organizat de Comitetul Organizatoric al Consiliului Raional Șoldănești secția Cultură în conlucrare cu Protopopul de Șoldănești Preotul Vasile Rotari.  De această dată, sărbătoarea a adunat zeci de participanţi pe teritoriul mănăstirii Cuşelăuca printe care a fost  prezent și vicepreședintele raionului Șoldănești d-na Svetlana Rotundu.

Concurenţii au admirat împrejurimile, apoi şi-au etalat calităţile vocale, cântând diverse cîntece pascale, aduse din regiunea de unde provin. Adunate din negura vremilor, cântecele pascale au fost interpretate de 19 din cele peste 20 de colective artistice de maturi şi copii din    diferite localități ale raionului Șoldănești, invitate la sărbătoare. Concurenţii au interpretat cântece pascale, vestind Învierea Domnului Iisus Hristos și au  revărsat  din plin, asupra sufletelor  tuturor celor prezenți la festival  un val de bucurie şi de speranţă, căci sărbătoarea Învierii este, în mod deosebit, sărbătoarea bucuriei duhovnicești. De fiecare dată, interpreţii nu ratau şansa şi enunțau „Hristos a Înviat”. Potrivit juriului, participanţii au reuşit şi de această dată să impresioneze prin ţinuta scenică, nivelul măiestriei interpretative, autenticitatea şi veridicitatea melodiilor, portul, dar şi conţinutul materialului adus în scenă. Atmosfera pascală s-a resimţit şi prin lansarea unei expoziţii de pască, cozonac şi ouă încondeiate. Cei prezenţi au examinat atent deliciile aduse de către fiecare localitate.

De la Consiliul Raional colectivele folclorice au primit  premii bănești și diferite daruri de la mănăstirea gazdă și mănăstirea Saharna. La finalul festivalului Protopopul de Șoldănești a înmînat  colectivelor folclorice diplome de participare pentru promovarea valorilor crestine, îndemnîndu-i ca în această perioadă a Învierii Domnului, dar și în toate zilele vieții noastre să rămânem cu Hristos Domnul și Biserica Sa Drept-măritoare, săvârșind rugăciuni neîntrerupte și fapte creștinești pentru tot poporul și pentru fiecare.

Lasă un răspuns